Kankaanpää ry 22.4.2012

Erkkarin jälkeen uni maistoi ja aamulla jälleen kohti uusia seikkailuja. Vuorossa Kankaanpään ryhmänäyttely ja tuomarina Markku Kipinä, pitkäaikainen koiraharrastaja ja rakenteen päälle ymmärtävä tuomari. Koirat mitattiin, mikä on tänä päivänä hyvä asia. Ensin maskuliininen parivaljakko Fidel ja Tosimies astuivat kehään. Parivaljakon työskentely alkaa näyttää jo hyvältä ja hienosti olivat JUN-ERI2! Tuomarilla ei ollut Fidelistä muuta huomautettavaa kuin, että hän tarvitsee hieman aikaa kehittyäkseen ja todella hyvä koira on tuloillaan sen jälkeen.
 "Erinom. koko ja mittasuhteet. Vahva runko ja eturinta. Ulkokierteiset eturaajat. Hyvä ilmeinen pää, jossa oikeat linjat. Hyvät silmät ja purenta. Turkki tuloillaan lupaavasti. Hyvä häntä. Liikkuu ryhdikkäällä, hyvällä askeleella - löysyyttä edessä." Fidelin säkäkorkeus 27cm.

Ricon oli tänään tyytyminen laatusanaan H. Meinasipa iskeä paniikki ennen kehää. Menin junnuluokan aikana vessaan ja tiesin nuorten luokassa olevan vain yhden uroksen. Vessan oli jonoa ja niinpä en huomannut ovessa lukevaa lappua: "Älä lukitse, koska lukko menee jumiin". Siinä sitten aloin miettimään, kun kuulin jonkun lukevan ovessa olevaa lappua. Totta tosiaan. Kun oli aika lähteä ulos, ovi ei auennut. Mietin siinä, että ymmärtääkö Tosimies kehästä tullessaan vaimon olevan vessassa ja ottaa Ricon kanssaan kehään. Rupes kiukuttaan ja potkaisin ovea - ja Sesam! Se aukeni. Siellä oli vielä tuomarin tarkoissa käsissä junnuluokka menossa ja ehdin suorastaan loistavasti! :)
 Ricon arvostelu kuului näin: "Melko kevytrakenteinen. Kooltaan ja mittasuhteiltaan erittäin hyvä uros, jolla saisi olla selvempi sukupuolileima. Hyvin kulmautunut edestä - avoimempi takaa. Lyhyehkö kuono-osa. Hyvä purenta. Pigmentti saisi olla voimakkaampi. Hyvä häntä. Pitkähkö hyvälaatuinen turkki. Liikkuu hyvällä taka-askeleella. Lyhyt, löysä etuaskel." Ricon säkäkorkeus 26cm.

Tästä jatketaan treeniä ja seuraava näyttely onkin ulkonäyttely. Kesä saapuu siis!

Kommentit

Suositut tekstit