Ulkonäyttelykausi avattu Raumalla 6.5.2012

Sunnuntaina vei tie Raumalle, jossa havannankoirat arvosteli hiljattain rodun arvosteluoikeudet saanut Jussi Liimatainen. Lauantaina ei hyvältä näyttänyt, kun oli todella koleaa ja vihmoi vettä. Koska havakehä alkoi niin aikaisin, ajelimme jo lauantaina Raumalle. Majoituttuamme hotelliin, lähdimme katselemaan kaupunkia. Ja oi mikä ihastuttava pikkukaupunki Rauma onkaan! Wanha Rauma puutalokortteleineen on todella viehättävä. Kävimme syömässä hyvin. Tulipa siinä jälkiruuaksi nautittua kuoharit Macaron-leivosten kera ihastuttavassa, erittäin viehättävästi sisustetussa Café Salissa. Sitten vielä koirien kanssa lenkille kanavan rantaan ennen nukkumaanmenoa.
 Näyttelyaamu valkeni aurinkoisena. Lähdimme hyvissä ajoin paikalle, niin koirille jäi aikaa nuuhkia tunnelmaa ja vielä relatakin teltassa. Ja hyvinhän jätkät veti! Ekaksi astui kehään Fidel Miehen esittämänä ja pikku-ukkomme liiteli junioriluokan ERInomaiseen voittoon kera SA:n.





 
 No siitä sitten kai tuumi Rico ottaa revanssin; seisoi kehässä hyvässä ryhdissä ja mikä parasta liikkui niin lennokkaasti ja ilolla, että ekaa kertaa pentukehien jälkeen sain juosta mukana pysyäkseni! Niinpä Rico kipitti avoimen luokan voittoon ERInomaisella SA:lla!!!

 
Siinä olikin uusi tilanne perheessä: molemmat koirat PU-kehässä. Hyvin vielä sielläkin jaksoivat. Rico tippui nippanappa palkintosijoilta ja Fidel oli PU-4 saaden ensimmäisen vara-sertin.

Paras uros -kehä
 Kun kerran koirille pitää tulla näyttelystä hyvät vibat, pääsivät he narttujen kehän alkaessa telttojen taa hieman kuraiselle nurmikolle temmeltämään, kunnes ystävämme tuli vihjaisemaan, että "Älkääs antako sen Fidelin tuollain sotkea itseään, koska kohta on ROP-juniorikehä". No ei muuta kuin ukkeli äkkiä takaisin pöydälle ja pikapuhdistus mahan alta kuivuneita ruohonkorsia poistellen. Fidel oli päässyt vauhtiin ja tsemppasi itsensä ROP-Junioriksi! Mikä hienointa - VSP-Juniori oli Fidelin ikioma ihastuttava Stella-sisko, joka oli lisäksi upeasti narttujen kolmas vara-sertin kera!

ROP- ja VSP-juniorisisarukset!

BIS-Juniori -kehässä Fidel jaksoi myös esiintyä hienosti, mutta tällä kertaa karsiutui jatkosta.



Fidel: "Kooltaan ja mittasuhteiltaan hyvä uros. Hieman kapea, mutta lupaava nuoren koiran pää. Hyvä pää ja oikea ylälinja. Eturinta saa kehittyä. Hyvä rungon malli ja raajat. Hyvä häntä. Reippaat iloiset liikkeet."



Rico: "Hyvä rungonmalli ja mittasuhteet. Kaunis pää ja ilme. Pigmentti saisi olla vahvempi. Hyvä kaula, ylälinja ja hännän kaari. Erinom. eturinta ja runko. Eturaajat saisi olla suoremmat. Hyvin kapea takaa. Ryhdikkäät liikkeet. Taka-askel saisi olla paremmat."


Mukava päivä siis! Kiitos kaikille kehänlaitalaisille seurasta!

Kommentit

Suositut tekstit