Sisänäyttelyistä sertijuhlaan!

Äitienpäivän aatto vietettiin kauden viimeisessä sisänäyttelyssä Tampereen Messukeskuksessa. Tampere KV-näyttelyyn oli ilmoitettuna 66 havaa, jotka tuomaroi pitkänlinja all-rounderi Bo Skalin. Lähdimme matkaan Fidelin ja Ricon kanssa. Yöllä oli satanut ja ajattelimme nopeasti pissattaa koirat jo hieman kuivahtaneella asfaltilla. Vaan ei ollut tarpeeksi kuivahtanut ja koirat saivat kasteltua koko mahanalusensa. Voi kauhistus sitä näkyä! Onneksi oli aikaa turkin kuivattelemiseen ja hyvinhän herrat loppupeleissä vetivät.. Ensin junnuna oli Fidelin vuoro. Bo Skalin piti Fidelistä todella paljon ja herra liiteli isohkon junioriluokan erinomaiselle hopeasijalle kera SA:n. Arvostelu kuului näin:

" Nice head with good expression. Correct eyes. Good neck. Good angulation. The croup is a little too much in level. Very good level. Good attitude in the ring." 

Ricosta tuomari totesi heti huomaavansa, että tämä kaveri on vanhaa perinteistä linjaa. Tuo perinteinen linja oli ilmeisesti herran mieleen ja Rico sijoittui avoimen luokan kolmanneksi mukavalla arvostelulla:

"Good size. Very nice male, except the head, it should have a longer forehead. Good neck. Correct forechest. Good angulation. Correct croup. Moves very well. Good breadtype. Excellent coat. Could have a little more pigment on the nose." 


Paras uros kisasta Fidel sitten karsiutuikin, mutta olipa mukava seurata kun ystäviämme kiri koirineen hienoille sijoille.

Helatorstaina otettiin auton suunnaksi Tuomarinkartano ja Helsinki ry. Havannat tuomaroi Saija Juutilainen. Tällä kertaa olin ilmoittanut kehään vain Fidelin ajateltuani, etten keskellä työviikkoa ehdi kahta koiraa laittamaan. Onneksi oli kerrankin ilmoittautuessa järkeä päässä, kun myöhäänhän siinä silti meni. Rico sai kuitenkin nautiskella paikanpäällä turistikoirana. Nyt oli Fidelin päivä! Hyväntuulinen habaneero pusutti ensin tuomarin pöydällä. Jatkoi sitten varmoja liikkeitään suorastaan lennellen junnuluokan voittoon ja sijoittui vieläpä paras uros-kisassa hopealle. Kun paras uros oli valio, niin Fidelin serti-tili oli avattu! Ja mikä upeinta, Fidelin Stella-sisko tykitti nartuissa samoille sijoille saaden myös ensimmäisen sertinsä! Lopuksi sisarusparvi esiintyi vielä Bannera's kasvattajaryhmässä Tankin kanssa. Kasvattajaryhmä oli toinen kera KP:n, tuomari oli kovasti ihastunut näihin iloluontoisiin havannankoiriin. UPEA PÄIVÄ!






" 1v. mittasuht. erinomainen juniori, hieno sukup. leima. Oikeat pään mittasuhteet ja kaunis iloinen ilme. Vahva täysi purenta. Hyvä pigmentti, hyvä kaula, pitkä hyvä rintakehä, hyvät kulmaukset ja suorat raajat. Hyvä häntä, lupaava karvapeite, oikean laatuinen. Liikkuu vetävällä askeleella. Säilyttää linjansa erinomaisesti."

Kommentit

Suositut tekstit